Lurer du på om du har en sak?

Fikk over 1,8 millioner i erstatning

Sjømann ble skadet under lasting av rør, da han fikk lasten over seg. Selskapet ønsket ikke først å betale erstatning til mannen, men måtte til slutt akseptere å betale over 1,8 millioner kroner etter flere trusler om rettssak.

Mannen fikk yrkesskaden da han hjalp med å laste bunter med borerør over til båt. Han jobbet på dekk og i forbindelse med lastingen kom han med venstre foten i klem mellom dekk og lasten. Han hadde vernesko som beskyttet tærne, men lasten på over 3 tonn gjorde at han fikk trykket fotryggen og framfoten slik at han fikk flere bruddskader i mellomfotsbena. 

Skaden ble meldt til forsikringsselskapet, som begynte å utrede saken. Mannen syntes det tok for lang tid, og engasjerte advokat Thorsteinn J. Skansbo i saken. Tryg Forsikring ga først uttrykk for at de helst ville kommunisere direkte med klienten og uten at advokaten var involvert. Dette var selvsagt helt uakseptabelt, og Skansbo gjorde det klart at selskapet ikke skulle kontakte hans klient direkte.  

Sjømannslegen bekreftet at mannen ikke lenger var sjødyktig, men Tryg nektet å besvare mannens krav om oppgjør for hans loss of license-forsikring. Først da adv. Skansbo sendte varsel om stevning, ble det foretatt oppgjør for hans tapte helseattest.

Partene fikk deretter utarbeidet spesialisterklæring, som konkluderte med 25% varig medisinsk invaliditetsgrad. Etter ytterligere oppfølging og fravær av tilbakemeldinger fra selskapet, måtte vi nok en gang true med rettssak overfor Tryg. Da aksepterte selskapet til slutt et samlet oppgjør på over 1,8 millioner kroner.  

Saken, og selskapets opptreden gjennom hele saksbehandlingen, viser betydningen av god advokatbistand. Tryg forsøkte gjentatte ganger ulike taktikker for å få redusert erstatningsansvaret. Via Personskadesiden.no kan du komme i kontakt med advokater som har lang erfaring med yrkesskadesaker. 

Hør med oss idag: Enkelt, greit og helt uforpliktende. Vi er godt vant til å jobbe opp mot forsikringsselskapene til våre klienters beste, og oppnår gjennomgående gode resultater for våre klienter. 

Kontakt oss