Lurer du på om du har en sak?

Råkjøring hjelper lite, men øker risiko

Mange trafikanter kjører over fartsgrensen for å spare tid. Tiden man sparer på dette er likevel minimal i forhold til den økte risikoen for trafikkulykker som farten gir. Ønsket om noen sekunder spart hver mil kan gi et forferdelig resultat hvis det fører til en trafikkulykke.

- Øker du farten fra 80 til 90 kilometer i timen, kommer du frem 50 sekunder raskere på én mil, sier fungerende kommunikasjonssjef Nils Sødal i NAF til Din side.

I artikkelen oppsummeres det videre at dersom farten økes fra 90 km/t til 110 sparer du ett minutt og 13 sekunder på mila. Holder du jevnt 110 km/t i ti mil, sparer du tolv minutter og 17 sekunder. De færreste kjører imidlertid jevnt 20 km/t over fartsgrensen i så lang tid, og da blir besparelsen langt mindre.

Høy fart er en av de viktigste årsakene til trafikkulykker. Ofte kan bare en liten reduksjon i hastigheten være forskjellen mellom liv og død. Det du klarer å stoppe for i 80 km/t ville du med 10 km/t mer på speedometeret, truffet med en fart på hele 50 km/t. Da kan også personskadene bli store.

Hvis du har vært ute for en trafikkulykke, kan du lese noen av våre tips for erstatningsoppgjøret her.

Artikkelen fra Din Side kan du lese her.

Våre advokater har lang erfaring med å kreve erstatning etter trafikkulykker på vegne av klienter. Vi er vant til å sloss mot forsikringsbransjen og til å få gode resultater for vårt arbeid. Hør med oss helt uforpliktende idag hvordan vi kan hjelpe deg i din sak.

Kontakt oss