Mobilbruk og bilkjøring forårsaker mange trafikkulykker. Mobilbruk og bilkjøring forårsaker mange trafikkulykker.

Lurer du på om du har en sak?

Mobil og alkohol er like farlig i trafikken

Mange trafikkulykker og farlige trafikksituasjoner forårsakes av sjåfører som bruker mobiltelefon når de skulle konsentert seg om veien og trafikken. Om du fomler med mobiltelefonen mens du kjører bil, kan det gi deg dårligere konsentrasjonsevne enn om du hadde 0.8 i promille.

(NRK:) Det har siden år 2000 vært forbudt å bruke mobil uten handsfree mens man kjører. Likevel er det mange som skaper risiko for trafikkulykker ved å se på mobilen framfor å følge med på veien. UP melder om at det i gjennomsnitt ilegges mellom 17.500 og 19.500 forelegg for ulovlig mobilbruk hvert eneste år. Mørketallene er sannsynligvis store.

– Dette er skrekkelige tall, sier distriktsleder Øistein Krogstad i UP til NRK. Han sier han er skremt over at så mange sjåfører tar sjansen på å bruke mobilen mens de kjører, og han ser nærmest daglig bilførere som vingler i veibanen fordide sitter med mobilen.

En undersøkelse Norstat har utført for Storebrand viser at over halvparten av nordmenn bruker mobilen under kjøring. Flest sier de svarer i mobilen fordi de føler de må.

Undersøkelser både i Storbritannia og Australia viser at bruk av håndholdt mobiltelefon bak rattet kan svekke oppmerksomheten mer enn om man har 0,8 i promille. Det er dermed ingen tvil om at risikoen for trafikkulykker øker når mobil brukes i trafikken.

Har du blitt utsatt for en trafikkulykke, kan du ha krav på erstatning fra det ansvarlige forsikringsselskapet for det økonomiske tapet som trafikkskaden gir deg. Via Personskadesiden.no kan du komme i kontakt med advokater som har lang erfaring med trafikkskadesaker. Vi er godt vant til å jobbe opp mot forsikringsselskapene til våre klienters beste, og oppnår gjennomgående gode resultater for våre klienter.

Kontakt oss