Lurer du på om du har en sak?

Forsikringsselskapet ser deg

Sosiale medier kan og vil bli brukt mot deg hvis du krever erstatning etter personskade. Forsikringsselskapene følger med på hva du legger ut for å se om du er så skadet som du sier.

Forsikringsselskapene bruker åpen informasjon om deg fra sosiale medier når de behandler erstatningssaker etter trafikkulykker eller arbeidsulykker. Det kan skje dersom det er uenighet om årsaksforhold mellom ulykke og skade, eller hvis forsikringsselskapet rett og slett ikke tror deg.

- Vi har opplevd at forsikringsselskapet har fremlagt et Facebook-bilde av en ufør klient, hvor han deltar i en fritidsaktivitet i retten, sier advokat Thorsteinn J. Skansbo i Advokatfirmaet Robertsen.

Bildet som mannen hadde postet av seg i et opplagt og smilende øyeblikk, ble fremlagt som bevis på at han var friskere enn han forklarte. - At mannen var sengeliggende i dager etter denne aktiviteten, sa jo bildet ikke noe om, fortsetter Skansbo.

Forsikringsselskapet vil ofte gjøre alt de kan for å holde erstatningen til skadelidte nede på et minimum. Ved det minste snev av tvil, kan hva du åpent har postet på Facebook eller i andre sosiale medier bli brukt mot deg i forsikringsoppgjøret.

Selskapene jobber svært aktivt for å avdekke reell svindel, men det er ikke uvanlig at skadelidte blir urettmessig mistrodd og motarbeidet.

Advokat Kristin Kvanum Hestnes mener at det er naturlig at mennesker ønsker å vise «at det går bra» utad i sosiale medier, selv om man er skadet eller ufør etter skade.

- Alle ønsker jo å vise seg fra sin beste side på sosiale medier, og ingen har lyst å fortelle at de ikke har det så bra. Fristelsen kan derfor være stor også for skadelidte personer å legge ut "glansbilde-innlegg" fra sitt liv. Kanskje har man klart å være på besøk hos venner (med masse smertestillende i forkant) og tilhørende ekstra store plager dagene etter, eller man er på ferie og tar bilde hvor man tilsynelatende ser frisk, rask og glad ut. Spørsmålet er hva forsikringsselskapene gjør med slike bilder dersom man har en åpen profil. I verste fall kan personen bli fremstilt som en svindler, sier hun.

Vi råder derfor alle til å være kritisk til hva de deler av personlig informasjon på sosiale medier: Du må ha et bevisst forhold til hva som kan være offentlig, og hva som bare skal deles med venner eller familie.

Det er en vanskelig prosess å kreve erstatning etter personskade, særlig hvis du står alene i prosessen og ikke er kjent med hvordan forsikringsselskapene opererer. Du bør derfor bruke advokat som har erfaring med personskade.

Vi har den erfaringen du trenger for å få erstatningen du har krav på. Ta kontakt med oss og hør hva vi kan hjelpe deg med.

Kontakt oss