Lurer du på om du har en sak?

Dødsulykker drepte ni personer

Dødsulykker og alvorlige trafikkulykker er tragiske hendelser. De siste fem årene har over 3300 personer blitt hardt trafikkskadd i Norge. Mange har også blitt drept. Bare i mai i år, omkom ni personer i trafikken.

– Alvorlige trafikkulykker kan ha ødelagt flere tusen liv sier Jan Johansen, direktør i Trygg Trafikk.

Senest søndag meldte VG om 18 personer skadet i trafikkulykke i Stryn, mens en person omkom i trafikkulykke mellom en motorsykkel og en bil på Vigrestad i Rogaland.

Selv om noen færre blir skadet i trafikken, kan hver ulykke forandre livet for alltid. Hvert liv tapt er ett for mye. Så langt i år har 33 personer omkommet i trafikken, mens 35 liv gikk tapt i trafikkulykker i samme periode i fjor, ifølge Trygg Trafikk.

Det pågår nå et storstilt arbeid for å få ned antallet alvorlige trafikkulykker og ikke minst dødsulykker i trafikken.

Vi skrev tidligere i år om Nasjonal tiltaksplan for trafikksikkerhet for 2018-2021.

Politiet sørge for skjerpet kontroll av fart og rus på veiene. Det skal også bli bedre veisikring, fremgår det i Nasjonal tiltaksplan for trafikksikkerhet for 2018-2021. Tiltakene skal sikre færre dødsulykker.

Våre advokater er spesialister på trafikkskade- og erstatningsrett. Vi har i lang tid engasjert oss i trafikkskadesaker, og vårt firma var i 1984 med på å stifte Trafikkskaddes Landsforbund.

- Vi jobber med mennesker, som på sekunder fikk livet snudd opp ned, og ser disse sakene på nært hold, sier advokat og partner Jan Inge Thesen i Advokatfirmaet Robertsen.

Hva bør jeg gjøre hvis jeg får en trafikkskade?

Hvis du får en trafikkskade, må du passe på å få meldt skaden til det ansvarlige forsikringsselskapet. Du bør også passe på å få meldt skaden til andre forsikringsordninger du har, som kan være relevant. Husk også å oppsøke lege og får skrevet ned hvilke plager du har fått etter trafikkulykken.

Ta kontakt om du har spørsmål om trafikkskade.

Kontakt oss