personskadesiden

Lurer du på om du har en sak?

Dødsulykker drepte ni personer

Dødsulykker og alvorlige trafikkulykker er tragiske hendelser. De siste fem årene har over 3300 personer blitt hardt trafikkskadd i Norge. Mange har også blitt drept. Bare i mai i år, omkom ni personer i trafikken.

– Alvorlige trafikkulykker kan ha ødelagt flere tusen liv sier Jan Johansen, direktør i Trygg Trafikk.

Senest søndag meldte VG om 18 personer skadet i trafikkulykke i Stryn, mens en person omkom i trafikkulykke mellom en motorsykkel og en bil på Vigrestad i Rogaland.

Selv om noen færre blir skadet i trafikken, kan hver ulykke forandre livet for alltid. Hvert liv tapt er ett for mye. Så langt i år har 33 personer omkommet i trafikken, mens 35 liv gikk tapt i trafikkulykker i samme periode i fjor, ifølge Trygg Trafikk.

Det pågår nå et storstilt arbeid for å få ned antallet alvorlige trafikkulykker og ikke minst dødsulykker i trafikken.

Vi skrev tidligere i år om Nasjonal tiltaksplan for trafikksikkerhet for 2018-2021.

Politiet sørge for skjerpet kontroll av fart og rus på veiene. Det skal også bli bedre veisikring, fremgår det i Nasjonal tiltaksplan for trafikksikkerhet for 2018-2021. Tiltakene skal sikre færre dødsulykker.

Våre advokater er spesialister på trafikkskade- og erstatningsrett. Vi har i lang tid engasjert oss i trafikkskadesaker, og vårt firma var i 1984 med på å stifte Trafikkskaddes Landsforbund.

- Vi jobber med mennesker, som på sekunder fikk livet snudd opp ned, og ser disse sakene på nært hold, sier advokat og partner Jan Inge Thesen i Advokatfirmaet Robertsen.

Hva bør jeg gjøre hvis jeg får en trafikkskade?

Hvis du får en trafikkskade, må du passe på å få meldt skaden til det ansvarlige forsikringsselskapet. Du bør også passe på å få meldt skaden til andre forsikringsordninger du har, som kan være relevant. Husk også å oppsøke lege og får skrevet ned hvilke plager du har fått etter trafikkulykken.

Ta kontakt om du har spørsmål om trafikkskade.

Kontakt oss