Erstatning etter sykehusskandale

Sykehusskandale

(NRK:) Ti feilopererte pasienter får erstatning fra Sørlandet sykehus etter at de ble operert av en lege som utga seg for å være ortoped og kirurg. - Norges største sykehusskandale, sier advokat Jan Inge Thesen.

NRK melder om at ti av pasientene som ble feiloperert av den falske kirurgen Jerlan Omarchanov får erstatning fra sykehuset. Tidligere har allerede rundt 60 pasienter fått erstatning fra Norsk Pasientskadeerstatning.

Pasientene mener at sykehuset visste at Omarchanov faktisk ikke var ortoped, og aldri burde ha latt ham operere på pasientene. Derfor krever de også erstatning for tort og svie - oppreisning - fra sykehuset. 

Advokat Jan Inge Thesen representerer pasientene som nå er i dialog med sykehuset om erstatning for skadene de har fått. Foreløpig er det ikke forhandlet om summer. Sørlandet sykehus skulle først ta stilling til om de erkjenner ansvar for feiloperasjonene. – Pasientene fortjener ei skikkelig erstatning. Det er det eneste plasteret på såret de kan få, sier Thesen.

Les mer om saken på NRK sine nettsider.

Trenger du bistand i din sak? Via Personskadesiden.no kan du komme i kontakt med advokater som har lang erfaring med pasientskadesaker. Vi er godt vant til å jobbe opp mot NPE og Pasientskadenemnda til våre klienters beste, og oppnår gjennomgående gode resultater for våre klienter.

Kontakt oss