Mange får yrkesskade etter vold og trusler på jobbMange får yrkesskade etter vold og trusler på jobb

Lurer du på om du har en sak?

Mange opplever vold og trusler på jobb

Svært mange opplever vold og trusler på jobb. Dette kan gi yrkesskader, og krav på erstatning.

(Arbeidstilsynet:) Over 200 000 nordmenn opplever vold og trusler på jobb. Det er nesten 10% av alle ansatte i norsk arbeidsliv. Arbeidstilsynet melder om en kampanje for å sette temaet på agendaen hos arbeidsgivere over hele landet.

– Arbeidsgivere har ansvaret for å sørge for at deres ansatte, så langt som mulig, er beskyttet mot vold og trusler i sin jobb. Det krever blant annet at ansatte får nødvendig opplæring og får øve jevnlig på situasjoner som kan oppstå, sier direktør for Arbeidstilsynet, Trude Vollheim til Arbeidstilsynets nettsider.

Kan ha krav på yrkesskadeerstatning

Den som blir utsatt for vold og trusler på jobb, kan ha fått en yrkesskade og dermed krav på yrkesskadeerstatning. I tillegg til å politianmelde slike hendelser, bør man derfor sørge for å melde den til både NAV og til arbeidsgivers forsikringsselskap. Vold og trusler kan gi både fysiske skader, men også psykiske - slik som PTSD - og derved gjøre det vanskelig får arbeidstaker å jobbe som før.

Får man en slik skade, kan det også være vanskelig å håndtere forsikringssaken i tillegg til alle de nye utfordringene man opplever.

Vi vil derfor anbefale at du tar kontakt med erfarne advokater her på Personskadesiden. Vi har erfaringen du trenger for at du skal få erstatningen du har krav på.

Kontakt oss