I 2017 feiret Advokatfirmaet Robertsen 30 år som folkets advokater.I 2017 feiret Advokatfirmaet Robertsen 30 år som folkets advokater.

Folkets advokater siden 1987
- Takk for tilliten!

2017-05-25
Nestor i erstatningsrett, Robert Robertsen, etablerte Oslo-kontoret i 1987 på grunn av en kjærlighet som ble livsvarig. Siden har flere tusen fått hjelp til å vinne frem med sine saker.

Firmaets far, Robert Robertsen fra Lofoten, har drevet advokatpraksis siden 1974. Noe av det mest givende for ham og kollegaene er å hjelpe folk i nød.

- Jeg finner glede i å hjelpe folk som “rammes av lynet”. Det kan være du blir påkjørt, du får noe i hodet på arbeidsplassen: Du går fra å i det ene øyeblikket ha et godt og vellykket liv, til å i neste øyeblikk være slått ut. Det har gitt en ekstra mening med arbeidet, å kunne hjelpe et medmenneske til å få en erstatning de kan leve med, sier Robertsen.

Advokat og partner Jan Inge Thesen har jobbet i firmaet sammen med Robertsen, helt siden han var nyutdannet i 2000. Han trives med å ta saken for den svake part mot overmakten.

- Det er givende er å få situasjonen deres snudd til noe bedre.

På kontoret på Solli har han pappesker med avisoppslag med saker han og kollegene har vunnet, og problemstillinger i rettsapparatet de har satt på dagsorden opp gjennom årene; fra Buklum-saken, Åstad-ulykken, Utvik-forliset, Utøya, erstatningssaker, yrkesskade og brannsaker.

En sak Thesen aldri glemmer er saken om Tommy Berg, som kunne ha vært berget om kreften ble oppdaget i tide. Etter legetabben skulle den kreftsyke mannen fra Skedsmo få 900 000 kroner i erstatning. Han fikk bare en fjerdedel. Grunn: Staten regnet med at han døde snart uansett.

Thesen og Tommy’s kone lovet ham på dødsleiet å kjempe for å få loven endret. Kampen skulle vare i seks år etter hans død - og resultatet ble lovendring i Norge i 2015.

Kjærligheten vant

Som ung advokat startet Robert Robertsen opp eget advokatkontor i et fiskevær i Lofoten. Advokatpraksisen skulle han ta med seg sørover til hovedstaden.

Men det var ikke av rettslige grunner at Robertsen flyttet til Oslo. Da han drev kontoret i Svolvær, møtte han nemlig kvinnen i sitt liv. Elisabeth var en enke fra Oslo, og han lyktes ikke med å få henne og døtrene nordover.

- Jeg ble veldig begeistret for Elisabeth, og vi trivdes så godt sammen. Hun har vært med meg i mange kundebesøk, når vi har fått oppdraget. En advokat har det litt for travelt, og det er godt å ha en assistent, som kan snakke og berolige klientene. Mange ganger har klientene spurt etter Elisabeth, ikke meg. Livet sammen har vært veldig godt og levende. Sammen har vi også vært i de fleste av landets tingretter, lagmansretter og Høyesterett.

77 år gammel jobber han fortsatt på Solli, hvor han har “fostret opp” over 20 av Norges fremste erstatningsadvokater. Kjent for å være jovial og folkelig, har Robertsen alltid skjønt viktigheten av god lagånd. Han har hatt mottoet “Arbeid og fest - hånd i hånd” som intern parole i firmaet.

- I det yrket mitt er vi til tider på jobb døgnet rundt. Noen ganger sa jeg: Nu er klokken 10, nå kutter vi og går ut og spiser en god middag og slapper av. Elisabeth kjører dere hjem etterpå. Vi har også hatt mange hyggelige middager hjemme med over 30 til bords. Kollegaene er mine beste venner. Når man er så busy er det viktig at man har et nettverk, sier han.

Doblet erstatningsnivået i Norge

Robertsen var den første advokaten som oppnådde en erstatningssum på over 1 millioner kroner i Norge på 80-tallet. Han fant tidlig ut at domstolene forholdt seg til en praksis som ikke var til å leve med for dem som ble rammet.

- Jeg begynte min advokatforretning i 1974. Jeg jobbet jo med erstatningssaker, utmåling av erstatning til trafikkofre for eksempel. Utmålingen lenge var altfor lav, og bygget på dommer fra 30-tallet. Sammen med den dyktige forsikringsmatematikeren Hans Haugland, bidro vi til å få erstatningsnivået doblet i Norge på 80-tallet, sier han.

I 1984 var Advokatformaet Robertsen med på å stifte Trafikkskaddes Landsforbund, for å få fokus på trafikkskadde og for å få advokatene til å engasjere seg.

- Utviklingen når det gjelder erstatningsnivået er på riktig vei. Men en utfordring vi har, er unge skadede som får en stor erstatning som engangsbeløp som de gjør i dag. Det er ikke lett å forvalte for en ung person. Jeg, med flere, mener at man burde ha en terminerstatning utbetales månedsvis resten av livet, spesielt unge skadelidte blir slått ut for livet.

Opp gjennom årene så han at folk flest lett kunne la seg overkjøre av offentlige saksbehandlere. Holdningen på huset har alltid vært uredd, og direkte i møte med makta.

Advokat Robertsen og kollegene på huset, har fått en rekke erstatningsbeløp mangedoblet i retten opp gjennom årene.

- Skal du i krigen, må du være godt forberedt, sier Robert Robertsen.

- Du må ha våpen, for oss betyr det å kunne saken fra a til å. Du må vite når og hvor du skal sette inn støtet. Hvis ikke selskapene var greie da sendte vi inn varsel om at vi reiser sak. Rett skal skje til slutt. Selskapene ble etter hvert obs på oss, og klienten kom i en posisjon de aldri hadde kommet i ellers.

- Nå fyller kontoret i Oslo 30 år. Mange steiner er snudd, seire er tilbakelagt og nye saker på gang. Hva grunnene til at dere lykkes?

- Det er det at man ser at det nytter å stå på. Det gir resultater. Det er også viktig å fornye seg. Nå har Jan Inge Thesen og Thorsteinn J. Skansbo overtatt firmaet. Jeg er skikkelig stolt av dem. De er svært flinke og samvittighetsfulle, og firmaet er i gode hender videre, sier Robert Robertsen.

Vi er her for deg

Advokat og partner Thorsteinn J. Skansbo i Advokatfirmaet jobber særlig med erstatningsrett i feltet personskade, og driver også Personskadesiden.no.

- Som regel vil erstatningen din øke betraktelig hvis du bruker advokat til å fremme ditt erstatningskrav. Vi brenner for våre klienter, og vil oppnå de beste resultater for dem.

- Vi er blant de ledende advokatfirmaene på fagområdet, og har jobbet for riktige erstatningsoppgjør for våre klienter siden 1987. Dermed er vi også et av advokatfirmaene i Norge med lengst erfaring innenfor personskade- og erstatningsrett, forteller Skansbo.

Det er en vanskelig prosess å kreve erstatning etter personskade, særlig hvis du står alene i prosessen og ikke er kjent med hvordan forsikringsselskapene og offentlige instanser opererer. Du bør derfor bruke advokat som har erfaring med personskade.

Vi bistår særlig i saker som gjelder forsikrings- og erstatningsrett. Spør oss hvis du lurer på om du har en erstatningssak.

Denne artikkelen ble også publisert på vår Facebookside.

Foto: KRISTER SØRBØ

youtube_video_preview
Kontakt oss