Alpha Insurance konkurs: Ingen garantiordning for yrkesskadde

Rundt 400 nordmenn med yrkesskader står plutselig uten forsikringsdekning når Alpha Insurance gikk konkurs våren 2018. Selskapet var ikke tilknyttet noen garantiordning som sikret erstatning til yrkesskadde - stikk i strid med lovens ordning.

(NRK:) Så langt har 385 nordmenn  fremsatt krav mot konkursboet til Alpha Insurance i Danmark. I tillegg varsler Landsorganisasjonen i Norge (LO) at de har 30 saker med yrkesskadde nordmenn som vil bli meldt inn.

Generalsekretær i Personskadeforbundet, Per Oretorp, mener denne saken mangler sidestykke i norsk erstatningsrettslig historie. – Det har aldri skjedd tidligere at et forsikringsselskap går konkurs og at arbeidstakere blir så til de grader overlatt til seg selv, sier han til NRK.

Oretorp forklarer at det er mange ulike historier. Gjennomganstonen er at de alle nå går  en lang prosess i møte for å få utbetalt pengene. 

Advokat Thorsteinn Skansbo uttaler til NRK Dagsrevyen at det er en skandale at et forsikringsselskap har fått anledning til å selge forsikringer i Norge uten at de har dekning i noen garantiordning. 

NRKs artikkel om Alpha Insurance-konkursen kan du lese her. 

Innslaget i NRK Dagsrevyen kan du se nedenfor. 

Er du rammet av konkursen, eller har fått en yrkesskade? Via Personskadesiden.no kan du komme i kontakt med advokater som har lang erfaring med yrkesskadesaker. Vi er godt vant til å jobbe opp mot forsikringsselskapene til våre klienters beste, og oppnår gjennomgående gode resultater for våre klienter.

Kontakt oss
youtube_video_preview

NRK Dagsrevyen 02.10.2018.